P L O M BL'any 1971, a Terrassa, quatre nois d'entre setze i divuit anys,  que estudien al Col.legi Tecnos,  als Escolapis o a Cultura Práctica,  quan surten del "cole" es troben al "Social",  del carrer de la Font Vella on juguen al futbolín, xerren, queden per anar al cinema, fan el toc, sovint s'enamoren i com a màgic lligam escolten la música de The BEATLES. Però amb això no en feien prou i els VICENÇ MILLO,  ELÍES UTSET,  JORDI "TETE" VILASECA   i   TON TORNÉ, que son els quatre nois , aprenen a tocar la guitarra i canten cançons dels de Liverpool, a tothom que s'acosta per allà, o  a casa seva. Però no en tenen prou amb això:  també comencen a composar cançons  i  s'encomanen la febre de "fer un conjunt":  n'hi diràn PLOMB  (per lo de pesats).  L'Elíes  i  en Ton,   agafen les guitarres, el Tete el baix i el Vicenç la bateria. Actuacions a les festes de nadal de l'escola Tecnos, a "les monges"  (on també arrassen en el concurs de cançons originals),  al Social,  a  la Festa Major de Talamanca,  al Hockey Egara  i  al Hockey Terrassa.   També en un cap d'any a Sant Fruitós de Baiges, a Matadepera, a Calafell... i molts llocs més.
Aquest somni dura aproximadament dos anys  durant els quals assajen al local d'en Joan Baptista Humet i fan de músics!!... d'acompanyament de Pep Figueres, baixista del grup d'aquest reconegut cantant terrassenc.
Després...  Bé, després passa el que passa quan ens anem fent grans. Un ha de començar a estudiar a la facultat,  l'altre  a  l'Escola  de  Publicitat,  els altres a l'Escola de Turisme.  I els  inescrutables camins de la vida els separen.  L'Elíes i en Ton encara fan de teloners en una mini-gira del conegut grup local GRAPA (més tard Huapachà Combo)  i  actúen com  a duet  al  Jazz Cava de Terrassa. A l'any 1976 en Ton va a viure a Olot, l'Elíes a Menorca, el Vicenç a Vacarisses  i  el Tete es queda a Terrassa.
L'any 1992 sorgeix la idea de fer un concert als, Amics de les Arts, i convidar als amics de llavors i als d'ara, i disfrutar del que més els agradava fer:  tocar i cantar tots junts.  Va ser una experiència musical molt digna i,  si més no,  emocionant: a punt de fer quaranta anys i poder estar junts!!. La sala es va emplenar i varen tornar a sonar els temes dels BEATLES  i les cançons pròpies fetes vint anys enrerra. Es van conjurar per tornar-hi pel 25è. aniverssari...
 
 

             les fotos