JESUS VENTURA I BARNET
                                          BARCELONA 22.10.1960
 
 
 

 Als deu anys comença els estudis al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona on cursa les assignatures de solfeig, estètica, formes musicals, història, direcció coral, harmonia, contrapunt i fuga, disciplina, i en aquesta darrera obté el Premi d'Honor lany 1984.

 En la faceta d'instrumentista ingressa com a tible, als 14 anys, a la Cobla La Principal de Collblanc. Tres anys més tard esdevé co-fundador de la Cobla Mediterrània i dos anys després s'incorpora a la cobla La Principal de Barcelona, tocant el flaviol i assolint les funcions de director.

 D'uns anys ençà ha anat deixant la faceta d'instrumentista per dedicar-se a la direcció i composició. En aquest darrer aspecte compta amb 19 sardanes i un esboç simfònic titulat "Camins" estrenat a Barcelona el mes de novembre de 1991. També ha escrit diverses obres per cor i conjunts de cambra diversos.

 Algunes de les seves composicions han assolit el reconeixement dels jurats de diversos concursos musicals: "Maragda" i "Inquietuts", obtingueren el primer premi i un accèssit, respectivament, al Concurs Salvador Uyà de Sabadell, l'any 1986; "Cordial" fou segon premi al Concurs per a joves compositors "Ramon Serrat", convocat a Terrassa el 1987; "Un nou horitzó" era tercer premi al mateix concurs en l'edició del 1989; i "Escola d'argent" quedava com a segona classificada al Concurs Francesc Basil, de Figueres, l'any 1990.

 Ha realitzat també una gran quantitat de treballs d'instrumentació per a cobla, de danses tradicionals i de nova creació, així com arranjaments per a grups de grallers i de música tradicional en general. És director musical de diversos grups de dansa en els que ha apostat per la recuperació de l'acompanyament musical a càrrec de grups autòctons populars i tradicionals.

 Actualment dirigeix les cobles Mediterrània i Mil.lenària, a la Catalunya Nord. Tota aquesta activitat en el món de la cultura popular la dut a dirigir concerts i recitals als escenaris més importants d'arreu de Catalunya, a diverses ciutats de l'Estat Espanyol (Madrid, Segovia, Sestao, Ceuta i Las Palmas de Gran Canaria) i més enllà de la península, a països com França, Itàlia, Bèlgica, Anglaterra, Holanda, Bulgària, Islàndia, Suïssa, Israel i Veneçuela.

 

                                                                    D I S C O G R A F I A